Kamp: ‘Splitsing van Delta moet’

23 september 2015 – Minister Kamp heeft de Tweede Kamer laten weten dat hij vasthoudt aan de splitsing van de energiebedrijven (netwerken los van de energielevering) en dat dat dus ook geldt voor Delta.

Het eventuele verlies van banen bij Delta (waar Delta bang voor zegt te zijn) is voor Kamp geen reden om af te zien van splitsing. Kamp bestrijdt overigens dat de splitsing op zich tot banenverlies zou moeten leiden, omdat de activiteiten gewoon blijven bestaan.

Uit een bericht van PZC
‘(…) Eventueel kunnen banen verloren gaan door verdere sanering bij de productie- en leveringsbedrijven. Maar dat is een keuze van Delta en Eneco, aldus Kamp. De minister zegt niet wat er na de splitsing van Delta met de kerncentrale in Borssele moet gebeuren. Delta reageerde gisteravond door te stellen dat splitsing wel degelijk leidt tot banenverlies. (…)’

 

Bronnen
Brief minister Kamp aan de Tweede Kamer, 21 september 2015: Beantwoording schriftelijke vragen over de brief d.d. 29 juni jl. naar aanleiding van het arrest van de Hoge Raad over de Wet onafhankelijk netbeheer
PZC, 23 september 2015: Kamp: Splitsing van Delta noodzakelijk (via Blendle)
Illustratie: cartoon uit de Delta-campagne. ‘Gaat er met de splitsing een stukje Zeeland verloren? Help ons DELTA behouden!

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.