Kamp: ‘Wind op zee biedt grote kansen voor Nederlandse bedrijfsleven’

Kamp: ‘Wind op zee biedt grote kansen voor Nederlandse bedrijfsleven’

15 juni 2016Vandaag en morgen zijn er in het WTC Rotterdam de ‘Winddagen’. Eén van de sprekers is minister Kamp. Hij vindt dat wind-op-zee grote kansen biedt voor het Nederlandse bedrijfsleven.

De belangstelling voor de Winddagen is veel groter dan vorig jaar. Volgens de organisatoren weerspiegelt dat de sterke groei die windenergie doormaakt. De Winddagen gaven zij daarom als thema: ‘Wind: hoofdrol in de energietransitie’.

Uit een persbericht over de Winddagen
‘(…) Minister Henk Kamp van Economiche Zaken bespreekt de toekomst van windenergie voor de Nederlandse energievoorziening. (…) “In heel Nederland wordt hard gewerkt aan de overgang naar duurzame energie. Windenergie speelt daarbij een onmisbare rol. Bovendien biedt vooral wind op zee grote kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Op dit moment zijn Nederlandse bedrijven al betrokken bij de aanleg van 80 procent van alle Europese windparken op zee,” aldus minister Kamp.
“Dat is een solide uitgangspositie voor ons bedrijfsleven in een sector die hard groeit: in 2015 staken investeerders maar liefst 26,4 miljard euro in nieuwe Europese windparken, 40 procent meer dan het jaar daarvoor. De Europese Commissie voorspelt dat wind in 2050 de belangrijkste bron is voor het opwekken van elektriciteit. In het huidige tempo en dankzij de belangrijke bijdrage van het Nederlandse bedrijfsleven komt dat scenario steeds dichterbij.”

Bronnen
Persbericht Winddagen (geen URL)
Foto’s: Rijksoverheid en Eneco

Zie ook
FluxEnergie, 15 juni 2016: 16 Nederlandse bedrijven willen offshore wind voor 7 cent per kWh

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.