Kernenergie-critici willen subsidie

24 mei 2016De Stichting Laka hoopt dat de Tweede Kamer bereid is het kabinet te vragen subsidie te geven voor het werk van Laka. De stichting voelt zich gesteund door een rapport van de kernafvalbeheerder Covra.

Uit een persbericht van Laka
‘(…) Onlangs rapporteerde kernafvalbeheerder Covra dat ze door de betrokkenheid van organisaties als Laka werk van “hoge kwaliteit” is gaan leveren. Laka is benieuwd of de Kamer deze betrokkenheid wil waarborgen. (…) Daniël Meijers, onderzoeker bij Stichting Laka: “In haar jaarrapport bevestigd Covra dat het werk van kleine, gespecialiseerde milieuorganisaties een waarborg is tegen gemakzucht.” (…) “We zijn best tevreden te horen dat onze input zelf al bijdraagt aan verbetering van het werk van de Covra.” Onderzoekers bij Laka volgen het kernafvaldossier in hun eigen tijd en op vrijwillige basis. We zien nu dat deze bijdrage aan dit taaie dossier belangrijk is voor de broodnodige checks and balances. De kans is echter aanwezig dat zij zich hier niet vrijwillig voor kunnen blijven inzetten.
Zweden heeft veel ervaring met het “organiseren van tegenspraak”. Sinds jaar en dag worden Zweedse milieuorganisaties gefinancierd uit het Zweedse kernafvalfonds. Meijers: “Een idee voor Nederland?” (…)’

Bronnen
Stichting Laka, persbericht, 10 mei 2016: Covra: “Milieuorganisatie draagt bij aan betere omgang met kernafval”

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.