‘KiesZon op School’ van start

150527-KiesZonOpSchoolGreenchoice
27 mei 2015 –
Vandaag heeft de eerste van 250 basisscholen zonnepanelen op het dak gekregen. Het project ‘KiesZon op School’ is een samenwerking van verschillende duurzame-energie-initiatieven.

Persbericht Greenchoice
Vandaag heeft de eerste basisschool zonnepanelen gekregen van het project KiesZon op School. Dit initiatief van de partners Stichting DOEN, Enexis, Greenchoice, IVN, ‘Doneer de zon’ en KiesZon heeft als doel zonnepanelen te leggen op de daken van 250 basisscholen. Dat heeft een dubbel effect. De scholen krijgen hierdoor duurzame energie zonder hoge investeringen te hoeven doen. Tegelijk worden leerlingen zich al van jongs af aan bewust van het belang van duurzame energie. Ze zien elke dag op het energiedisplay in de school wat de zon opbrengt. En met het aanvullende lespakket over duurzaamheid leren ze meer over energie besparen en zelf opwekken.
KiesZon op School is een perfect voorbeeld van de kracht van samenwerking in duurzame energieprojecten. Het bundelen van de kennis en kunde van verschillende partijen zorgt voor steeds meer zonnepanelen in een steeds hoger tempo. Onze partner KiesZon investeert, beheert en verzorgt het onderhoud van de installaties. Zo wordt het zelf opwekken van groene stroom op daken van scholen makkelijk gemaakt. En dat draagt bij aan een snellere overgang naar 100% groene energie. Er zijn namelijk honderden scholen in Nederland die bijna allemaal daken hebben waar panelen perfect kunnen zorgen voor groene stroom.
Openbare Basisschool De Arendshorst in Ermelo is sinds vandaag de eerste school waar de KiesZon-zonnepanelen liggen. De komende weken krijgen nog 25 scholen panelen op hun dak. Basisscholen die mee willen doen kunnen de mogelijkheden bekijken op www.kieszonopschool.nl en zich daar ook aanmelden.

Bronnen
Persbericht Greenchoice, 27 mei 2015: Zonnepanelen op schooldak: duurzaam én leerzaam
Foto Greenchoice

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.