Klimaatprobleem – ‘Nederland moet worden wakker geschud’

Klimaatprobleem – ‘Nederland moet worden wakker geschud’

31 mei 2017 – ‘De perceptie van het klimaatprobleem moet veranderen. Veel mensen weten dat klimaat belangrijk is, maar het komt niet écht binnen. Nederland moet wakker worden geschud.’ Dat vindt Ruud Koornstra, ‘Energiecommissaris van Nederland’.

Uit een bericht van Duurzaam Nieuws
‘(…) Ruud Koornstra omschrijft zichzelf als een mengelmoes van ondernemer en activist. (…) Dagelijks zet hij zich in voor het behalen van het Parijs-akkoord, waarbij de CO2-uitstoot in 2030 minstens gehalveerd moet zijn. (…) Voor het behalen van de deadline moet de perceptie van het klimaatprobleem veranderen. Veel mensen weten dat klimaat belangrijk is, maar het komt niet écht binnen. Volgens Koornstra moet ‘Nederland wakker worden geschud’. (…) De reden waarom er tot nu toe nog niet drastisch is ingegrepen is volgens Koornstra te wijden aan oude machtstructuren. Zo hebben bijvoorbeeld veel bedrijven belang bij fossiele brandstof. ‘Bedrijven zoals Shell zijn veel groter dan Nederland, daar wordt naar geluisterd’. (…)
Als je hem vraagt naar de oplossing voor dit probleem, heeft hij een duidelijke visie: ‘We moeten wereldkundig maken wat we allemaal al kunnen in ons land. Half Nederland weet niet dat Nederland een absolute voorloper is qua innovatie. Onze innovaties moeten in het licht worden gezet. ‘Ik zie graag een ‘Netherlands First’ mentaliteit op het gebied van innovatie’. (…)’

 

Bronnen
Duurzaam Nieuws, 30 mei 2017: Ruud Koornstra: ‘In de toekomst gaat energie geen geld meer kosten’
Foto: Wij Krijgen Kippen (foto Co de Kruijff)

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.