Koenders: stevige inzet nodig op klimaatdiplomatie

19 maart 2015 – In Denemarken heeft minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders gezegd dat Europa zich meer moet inzetten voor het klimaat. Hij vindt dat de EU-lidstaten hun klimaatbeleid beter moeten coördineren.

Koenders in een bericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken
‘(…) “Naast technische onderhandelingen voor het klimaatakkoord dat in december in Parijs moet worden gesloten, is ook een stevige extra inzet nodig op het gebied van klimaatdiplomatie.” (…)’

Koenders deed zijn uitspraken in Denemarken, waar hij het staatsbezoek van de koning en koningin begeleidt. Hij sprak zijn Deense ambtgenoot Martin Lidegaard.

Uit een bericht van de NOS
‘(…) “Samen met de Denen willen we de coördinatie op het gebied van klimaat beter afstemmen binnen Europa”, zei Koenders. “Nu ontbreekt het vaak aan focus. Het ene land zet zich hard in, het andere niet.”  (…)’

Gelijktijdig aan het staatsbezoek is een handelsmissie met meer dan 35 bedrijven op het gebied van energie en medische technologie. In Denemarken is vooral de offshore windenergiesector interessant voor de Nederlandse bedrijven.

 

Bronnen
Ministerie van Buitenlandse Zaken, 18 maart 2015: Koenders: Stevige inzet op klimaatdiplomatie nodig
NOS, 18 maart 2015: Koenders: Europa moet zich meer inzetten voor het klimaat

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.