‘Landmolens opruimen bij extra wind IJsselmeer’

11 september 2015Als het windpark in het IJsselmeer meer wind oplevert dan verwacht, ruim dan andere windmolens op. Dat is het voorstel van politieke partijen in de gemeente Súdwest Fryslân aan minister Kamp.

De gemeente Súdwest Fryslân stond op zijn zachtst gezegd niet te springen om een windpark in het IJsselmeer. Toen in april minister Kamp besloot het windpark door te laten gaan, was de gemeente teleurgesteld. Súdwest Fryslân zag de turbines liever langs de afsluitdijk, maar Kamp wilde geen vertraging meer. Hij wilde de 316 MW aan windenergie halen, zoals afgesproken met de provincie Friesland.
Als de 89 molens in het IJsselmeer meer energie opwekken dan die 316 MW, willen de politieke partijen in Súdwest Fryslân dat andere – solitaire – windmolens worden ontmanteld, aldus de Leeuwarder Courant.

Uit het bericht van de Leeuwarder Courant
‘(…) FNP, VVD, D66 en GemeenteBelangen willen dat het college van Súdwest-Fryslân dat duidelijk maakt op het ministerie in een reactiebrief op het voorontwerp van het rijksinpassingsplan, een soort Haags bestemmingsplan voor Wynpark Fryslân. (…)’

Bronnen
Leeuwarder Courant, 10 september 2015: ‘Landmolens opruimenbij extra wind IJsselmeer’ (via Blendle)
Omrop Fryslan, 9 april 2015: Kamp zet windmolenpark door in IJsselmeer
FluxEnergie, 3 september 2015: Friesland: provincie berust in besluit windpark in IJsselmeer

Artist impression windpark Westermeerwind: De Noordoostpolder

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.