Lankhorst van GasTerra naar VEMW

Lankhorst van GasTerra naar VEMW

18 oktober 2016Gertjan Lankhorst (58) stapt 1 januari over van GasTerra naar VEMW. De huidige topman van GasTerra wordt de nieuwe voorzitter van de VEMW (Vereniging voor Energie, Milieu en Water), een behartiger van de belangen van de zakelijke energiegebruikers.

Uit een persbericht van de VEMW
‘(…) Het bestuur van belangenbehartiger VEMW draagt op 1 november a.s. Gertjan Lankhorst (58) voor als de nieuwe voorzitter. (…) Onder voorbehoud van instemming van de ALV, volgt Lankhorst per 1 januari 2017 Ton Spoor op, die sinds 2004 bestuursvoorzitter is van VEMW. De heer Spoor (68) neemt dit najaar afscheid van VEMW. (…)
Als nieuwe voorzitter van VEMW zal Lankhorst ruim aandacht geven aan het belang van betrouwbare en betaalbare energie en de verduurzaming van het watergebruik en het borgen van het belang van water als vestigingsfactor in Nederland. Daarnaast wil hij zich graag inzetten om de bedrijven aangesloten bij VEMW te helpen bij de uitdagingen die voor hen liggen in het kader van de energietransitie. Lankhorst: “VEMW heeft met haar position paper “Samen op weg naar minder” een ambitieuze propositie geformuleerd om de emissies van CO2 door de industrie in 2050 drastisch te reduceren. Als nieuwe voorzitter wil ik die ambitie in realiteit omzetten.” (…)’

Uit het persbericht van GasTerra
‘(…) Na een periode van tien jaar heeft GasTerra-ceo Gertjan Lankhorst besloten zijn loopbaan elders voort te zetten. (…) Het vertrek van GasTerra’s ceo vindt plaats in een voor de Nederlandse energie- en gassector uitzonderlijke periode. Ons land bevindt zich midden in de transitie van een tijd waarin aardgas een vanzelfsprekendheid was, naar een veelkleurig en duurzamer energielandschap, waarin gas toenemend een faciliterende rol vervult om de ambitieuze nationale en internationale doelstellingen op het gebied van emissiereductie en energieleveringszekerheid waar te maken. Gertjan Lankhorst heeft dit proces gestimuleerd door energietransitieprojecten, de samenwerking en dialoog met GasTerra’s stakeholders en energie-educatie speerpunten van GasTerra’s strategie en beleid te maken. Ook op nationaal, Europees en internationaal vlak, als voorzitter van de gasassociatie KVGN, als president van Eurogas en regionaal coördinator van de International Gas Union heeft hij zich sterk gemaakt voor het inzetten van gas waar dat uit een oogpunt van economie en ecologie het verstandigst is.

Gertjan Lankhorst: ‘GasTerra is een prachtbedrijf met bekwame en gemotiveerde medewerkers, waar ik met veel enthousiasme en voldoening leiding aan heb gegeven. Ik verlaat de organisatie op een moment dat zij, ondanks de deels onvoorspelbare omstandigheden in de energie- en gassector, goed is voorbereid op de toekomst. Ik verheug me erop om mijn ervaring en kennis nu verder in te kunnen zetten voor een vereniging van ondernemingen die net als GasTerra emissiereductie en verduurzaming als topprioriteit ziet.’ (…)’

 

Bronnen
VEMW, 14 oktober 2016: Bestuur VEMW draagt Gertjan Lankhorst voor als nieuwe voorzitter
GasTerra, 14 oktober 2016: Ceo Gertjan Lankhorst verruilt GasTerra voor VEMW

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.