Leaserijder trekt stekker uit plug-in

Leaserijder trekt stekker uit plug-in

21 juli 2016Nu de bijtelling voor de meeste nieuwe plug-in hybrides is gestegen van 7% naar 15%, laten leaserijders de stekkerauto links liggen. Aldus meldt Lease Plan.

Uit een bericht van Lease Plan
‘(…) 2016 geldt als een ‘overgangsjaar’ in de autobelastingen. Dat heeft een groot effect op de keuzes van de leaserijder, zo blijkt uit de cijfers van marktleider LeasePlan Nederland. Zo is het aantal bestellingen van plug-in hybrides in het eerste halfjaar van 2016 fors gedaald. Was vorig jaar nog 12% van alle nieuw bestelde leaseauto’s een plug-in hybride, dit jaar is dat nog maar 4%. Daarentegen maakt de benzineauto een duidelijke comeback op de leasemarkt. (…)
Martijn Versteegen, marketing-directeur bij LeasePlan Nederland: “Je ziet dat de leaserijder direct reageert, nu het nieuwe bijtellingsregime nauwelijks ruimte biedt om te kiezen voor je portemonnee. Jammer, want we zagen het wagenpark de afgelopen jaren steeds groener worden. De overstap naar volledig elektrisch rijden is voor veel leaserijders nog een brug te ver. De overheid moet oppassen dat de milieuwinst die is geboekt nu niet teniet wordt gedaan. Wij pleiten dan ook nog steeds voor een eerlijker belastingsysteem en dat is volgens ons betalen naar gebruik. Dat zal pas ècht leiden tot minder kilometers, minder files en minder CO2-uitstoot.” (…)’

 

Bronnen
Lease Plan, 21 juli 2016: Leaserijder trekt stekker uit plug-in
Grafiek: LeasePlan

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.