samenwerking aan netto energieneutrale steden, Nationaal Lectorenplatform Urban Energy (NL UE)

Platform Urban Energy koerst op energieneutrale steden

printscreen van http://nlurbanenergy.nl. nagemaild met melding en vraag bezwaar dd 1 mrt 18

De Nederlandse lectoraten op het gebied van energie in de gebouwde omgeving hebben hun kracht gebundeld met de lancering van het Nationaal Lectorenplatform Urban Energy (NL UE). Met hun gezamenlijke kennis willen ze steden in staat stellen rond 2050 netto energieneutraal te zijn. 

Het Nationaal Lectorenplatform Urban Energy is een initiatief van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities, en moet een brug vormen van praktijkgericht en maatschappelijk gericht onderzoek naar het bedrijfsleven. Om dat te bereiken werken de lectoraten samen met elkaar en met bedrijven. Daarnaast werkt het samen met gerelateerde platforms als het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht (LEVE), het Lectorenplatform Biobased Economy, het Lectorenplatform Circulaire Economie en het Lectorenplatform Smart Cities and Citizens.

Netto energieneutrale steden

Het UE wil de kennis leveren om rond het midden van deze eeuw netto energieneutrale steden te realiseren. Binnen de gemeentegrenzen moet de gemiddelde jaarlijkse energiebehoefte voor wonen, werken en lokale mobiliteit dan worden voorzien uit de lokale opwekking van duurzame energie (thermisch, elektrisch, biomassa). Om die kennis te kunnen leveren richt UE zich op vier onderzoekslijnen: energiereductie, duurzame energieopwekking, energiebalans en sociaal-economische innovatie.

Lees ook:

Auteur: Klaartje Jaspers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.