LED tl-buis: Nederlandse vinding gaat Chinese markt veroveren

2 november 2015 – Een Nederlandse vinding – LED-technologie in tl-buizen – gaat de Chinese markt op. Tijdens het staatsbezoek van koning Willem Alexander tekenden het Nederlandse bedrijf Seaborough en het Chinese Opple Lighting een samenwerking.

Opple is een vooraanstaand merk in China. Opple ontwikkelt, produceert en verkoopt ledverlichting. Het bedrijf heft drie fabrieken en ruim zevenduizend medewerkers. Het heeft in China een distributienetwerk met meer dan 3.800 winkels en 30.000 verkooppunten. Sinds kort heeft het ook een verkoopkantoor in Nederland (in Best).

Uit het persbericht van Seaborough
‘(…)  Het in Amsterdam gevestigde Seaborough en de Chinese lichtfabrikant Opple Lighting zijn klaar om de verlichtingsindustrie op haar grondvesten te doen schudden met nieuwe LED technologie die de traditionele TL buis zal gaan vervangen.  (…)  De oneTLed, ontwikkeld door Seaborough in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers, is een combinatie van hardware en software die in elke fitting past. De OneTLed is compatibel met alle type ballasten en is zeer kosten-efficiënt. Daarnaast zorgt het voor een doorbraak doordat het retrofitten van luminaires met energie zuinige LED buizen nu op een veilige en goedkope manier mogelijk is door de toepassing van de universele oneTLed.  Met ongeveer 12 miljard TL luminaires wereldwijd, kan de oneTLed het millieu ten goede komen door de energie efficiënte technologie waarmee 50% minder elektriciteit wordt geconsumeerd. Als alle TL buizen zouden worden vervangen met LED TL buizen zouden 100 middelgrote energiecentrales de deuren kunnen sluiten. Bovendien bevatten oneTLed buizen geen kwik of andere giftige chemicaliën waardoor het milieuvriendelijk is. Door de lange levensduur van eenoneTLed buis, meer dan 8 jaar, worden de kosten met betrekking tot aanschaf en aansluitend afvalverwerking, aanzienlijk verminderd.

Paul van Doorn, CEO van Seaborough: “Ik ben zeer tevreden over deze overeenkomst, omdat Opple en Seaborough een overtuigende mix van research & development, operationele ervaring, productie en innovatie samen brengen. Samen met Opple zal deze nieuwe en veelbelovende technologie leiden tot de wereldwijde beschikbaarheid van deze universele LED buis.”

Ma Xiuhiu, CEO van Opple Lighting: “We zijn verheugd om deze samenwerking met Seaborough aan te gaan. Beide bedrijven delen de passie en toewijding voor innovatie en duurzaamheid. Het toevoegen van de OneTLed aan de innovatieve portfolio van Opple stelt ons in staat om de snelle wereldwijde expansie verder door te zetten.” (…)’

Video van De Telegraaf
Schermafdruk 2015-11-02 07.15.30

Bronnen
Seaborough, persbericht, 29 oktober 2015: Seaborough tekent samenwerkingsovereenkomst met Opple, het grootste verlichtingsbedrijf van China
Website Seaborough

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.