Liesbeth van Tongeren toch op kandidatenlijst GroenLinks

Liesbeth van Tongeren toch op kandidatenlijst GroenLinks

16 december 2016De leden van GroenLinks hebben via een onlinereferendum Liesbeth van Tongeren toch een plaats op de kandidatenlijst voor GroenLinks gegeven.  De kandidatencommissie had haar gepasseerd, maar toen kwam een sympathisantenactie op gang. Van Tongeren staat nu op plaats 6 op de lijst.

Uit een bericht van de NOS
‘(…) [Liesbeth van Tongeren] zit sinds 2010 in de Kamer voor GroenLinks. Ze houdt zich daar onder meer bezig met milieuzaken. De afgelopen tijd heeft het Kamerlid zich bijvoorbeeld intensief bemoeid met de gevolgen van de gaswinning in Groningen.
Van Tongeren zei in een reactie dat ze ongelooflijk blij is met de steun van de leden. Ze was verrast dat ze aanvankelijk niet op de lijst stond en ze kon de redenen niet goed begrijpen. “De leden hebben dat gecorrigeerd; zo werkt dat in een democratie.”
Op de lijst van GroenLinks is verder weinig veranderd. Na lijsttrekker Klaver staat voormalig Europarlementariër Buitenweg op de tweede plaats en Oxfam Novib-directeur Van der Lee op de derde. De vroegere fractievoorzitter Van Ojik komt op plek 10. GroenLinks heeft nu vier zetels in de Tweede Kamer.  (…)’

Uit een bericht RTL Nieuws
‘(…) Volgens de peilingen haalt GroenLinks in maart tussen de 11 en 15 zetels. Het moet dan ook wel raar lopen wil zij niet terugkeren in de Tweede Kamer. Van Tongeren, voormalig directeur van Greenpeace Nederland, stond bij de vorige verkiezingen nog op de derde plaats van de lijst. (…)’

 

Bronnen
NOS, 15 december 2016: Van Tongeren toch op kandidatenlijst GroenLinks
RTL Nieuws, 15 december 2016: Liesbeth van Tongeren alsnog op lijst GroenLinks
Foto: GroenLinks

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.