Maastricht – Weer een actie tegen kerncentrales Tihange en Doel

20 februari 2017In Maastricht werken zeven politieke partijen samen in een actie die de sluiting van de Belgische kerncentrales wil afdwingen. Het is een actie met opvallende posters. De actie sluit aan bij een publieksactie in Aken.

Uit een bericht van De Limburger
‘(…) De partijen gaan duizend gele affiches verspreiden als protest tegen de centrales. Het is de bedoeling dat bewoners en ondernemers de posters voor het raam ophangen. De campagne sluit aan bij de publieksactie die in Aken is gestart; de bekende gele posters zijn in de Duitse grensstreek zeer duidelijk in het straatbeeld te zien. De Maastrichtse partijen maken zich grote zorgen over de veiligheid in de centrales. Het initiatief komt van GroenLinks en wordt gesteund door de Seniorenpartij, CDA, SP, PvdA en MV); VVD, LPM en D66 doen niet mee.
Gert-Jan Krabbendam: „De actie vanuit Aken is opgestart door de groene partij Bündnis 90/De Grünen in samenwerking met het Waalse Ecolo. In Maastricht hebben we de traditie opgebouwd om over de partijen heen samen in dit dossier op te trekken. De onveilige situatie in de Belgische kerncentrales gaat immers ons allemaal aan.” Er is bewust gekozen om – in verkiezingstijd – geen partijlogo’s op de posters te drukken. (…)
Tihange [1] ligt al meer dan vijf maanden plat. Er zijn zorgen over de bodemgesteldheid van het terrein nadat er een breuk is geconstateerd in een vloerplaat van een gebouw waar pompinstallaties staan. (…)’

Bronnen
De Limburger, 20 februari 2017: Posteractie tegen kerncentrales Tihange en Doel (via Blendle)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.