Mansveld sprak vandaag met de paus over klimaat

150916-MansveldPaus

16 september 2015 – Vandaag sprak staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) in Vaticaanstad met paus Franciscus over de aankomende VN-klimaattop in Parijs.

Uit een persbericht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu
‘(…) Zij bedankte de paus voor zijn oproep aan alle partijen bij de internationale klimaatonderhandelingen zich in te spannen voor een nieuw klimaatakkoord. ‘De discussie over klimaat gaat niet alleen over technische oplossingen. De paus spreekt ons nadrukkelijk aan op onze eigen verantwoordelijkheid. Dat vind ik belangrijk’, zegt Mansveld.
De ontmoeting , waarbij verschillende EU-ministers en -commissarissen van milieu en klimaat  aanwezig waren, is georganiseerd naar aanleiding van het verschijnen van de pauselijke encycliek ‘Laudato Si’. Hierin zet paus Franciscus zijn ideeën uiteen over klimaatverandering, duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding.
Nederland zet zich in om bij de komende klimaattop, naast de 194 landen die daar afspraken maken over het terugdringen van de uitstoot van CO2, ook zogenoemde niet-statelijke partijen te betrekken. Het bedrijfsleven, lagere overheden, NGO’s en ook geloofsgemeenschappen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de onderhandelingen. (…)’

Bronnen
Rijksoverheid, 16 september 2015: Mansveld spreekt met de paus over klimaat
Foto: ministerie van I&M

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.