Master Electrical Engineering

Technische Universiteit Eindhoven
Electrical Engineering is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het houdt zich bezig met het oplossen van diverse problemen in de energievoorziening, de communicatie, de gezondheidszorg en het milieu. Het onderzoek van de faculteit richt zich hier dan ook sterk op. Je doet vernieuwend onderzoek en ontwerpt, analyseert en realiseert slimme en innovatieve elektrotechnische componenten en systemen.
Daarnaast werk je intensief samen met Research & Development-afdelingen in de industrie. Het vakgebied elektrotechniek staat nooit stil en als afgestudeerde van deze opleiding kun je in een grensverleggende en leidinggevende functie terechtkomen.
Het onderzoeksprogramma van Electrical Engineering is verdeeld in fundamenteel, toepassingsgericht onderzoek en ontwerpgericht onderzoek en focust op drie thema’s: The Connected World (de toekomst van communicatie), Care and Cure (Electrical Engineering in de gezondheidszorg) en Smart and Sustainable Society (duurzaam met energie omgaan). Het onderzoek is erg uitdagend omdat je als studentonderzoeker een nieuw fenomeen, systeem of theorie onderzoekt en uitwerkt. Met vaak als resultaat een publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift of een presentatie op een internationaal congres.

WO
Master
Voltijd

Start 1 september
Aanmelden vóór 1 mei
Duur 2 jaar
Taal Engels
Website
Toelatingseisen
Kosten
  

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.