Maxime Verhagen: ‘Huiseigenaren zien noodzaak energiebesparing niet in’

25 oktober 2016Woningen energiezuinig maken. De bouwsector wil wel, maar de huiseigenaren staan niet te trappelen, volgens Maxime Verhagen (voorzitter van Bouwend Nederland). ‘We kunnen moeilijk huizen binnenvallen, de klant moet ook willen.’

Uit een artikel van Ensoc
‘(…)  Volgens Verhagen zou iedereen zich druk moeten maken om de energietransitie. Al is het alleen maar vanwege de opgave om 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen energiezuiniger te maken. (…) Volgens Verhagen is het cruciaal dat de vraag vanuit bouweigenaren naar de energiezuinige concepten toeneemt. ‘We kunnen moeilijk huizen binnenvallen, de klant moet ook willen. We moeten het dus makkelijker maken voor bouweigenaren om woningen te verduurzamen. Dat betekent dat we de klant moeten ontzorgen.’ Volgens Verhagen valt er ook nog een wereld te winnen met het overtuigen van de klant. ‘Er is nog steeds meer bewustwording nodig. Veel mensen moeten nog de eerste stap zetten. Ze zien niet de noodzaak in van verduurzamen.’ (…)
Uit onderzoek van Bouwend Nederland blijkt dat slechts twee procent van de woningeigenaren het woord duurzaamheid in verband brengt met energiezuinig wonen. (…)

Bronnen
Ensoc, 20 oktober 2016: ‘Huiseigenaren zien noodzaak energiebesparing niet in’

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.