Medewerkers Eneco en DELTA gaan demonstreren in Den Haag

28 september 2015Woensdag gaan medewerkers van Eneco en DELTA demonstreren in Den Haag tegen de gedwongen splitsing van de energiebedrijven. ’s Middags debatteert de Tweede Kamer over de Elektriciteits- en gaswet.

Woensdag om 17 uur begint de Tweede Kamer met een plenair debat over het ‘Voorstel van wet houdende regels met betrekking tot de productie, het transport, de handel en de levering van elektriciteit en gas (Elektriciteits- en gaswet)’. Daaronder valt ook de splitsing van de nog niet gesplitste energiebedrijven.
Vóór het debat demonstreren medewerkers van DELTA en Eneco tegen de de voorgenomen gedwongen splitsing van de Nederlandse energiebedrijven Eneco en Delta.

Uit een persbericht van Eneco
‘(…) Naast vele medewerkers zijn ook vertegenwoordigers van de Centrale Ondernemingsraden en leden van de directie en Raad van Bestuur van Eneco en Delta aanwezig.
Eneco en Delta hebben zich altijd verzet tegen de voorgenomen splitsing. Volgens deze bedrijven is splitsing achterhaald, is Nederland het enige land in Europa dat de splitsing van zijn nationale energiebedrijven doorzet en zal splitsing onvermijdelijk leiden tot verlies van vele honderden banen en vele honderden miljoenen euro’s aan investeringskracht in de verzuurzaming van de energievoorziening in Nederland.
De demonstratie start om 15.00 uur op het Spuiplein. De medewerkers van Eneco en Delta lopen dan gezamenlijk naar de Hofplaats. Naar verwachting wordt om een 16.00 uur een petitie aangeboden aan vertegenwoordigers van de Tweede Kamer. (…)’

Bronnen
Eneco, 28 september 2015: Eneco medewerkers demonstreren in Den Haag

 

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.