Medy van der Laan nieuwe voorzitter van Energie-Nederland

MedyvanderLaan Medy van der Laan

20 augustus 2015 – De Algemene Ledenvergadering van energiebranchevereniging Energie-Nederland heeft Medy van der Laan per 1 september 2015 benoemd tot voorzitter. In deze functie volgt ze Hans Alders op.

Persbericht Energie-Nederland
‘(…) Het bestuur van Energie-Nederland is verheugd over de komst van Medy van der Laan. “We zijn erg blij dat we een voorzitter hebben gevonden die een schat aan bestuurlijke ervaring combineert met een nieuw elan waarnaar we op zoek waren,” aldus Harald Swinkels, vice-voorzitter van Energie-Nederland. “Onder de leiding van Medy zal Energie-Nederland in eerste instantie een nieuwe koers uitzetten voor de vereniging in de huidige, sterk veranderende energiemarkt.”

Medy van der Laan (1968) was in de periode 2003 – 2006 staatssecretaris voor Cultuur en Media. Daarvoor is zij twaalf jaar in diverse beleids- en managementfuncties werkzaam geweest bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De afgelopen vijf jaar was Medy van der Laan voorzitter van de AOC Raad, de brancheorganisatie voor het groene onderwijs voor VMBO en MBO. Daarnaast is zij reeds een aantal jaren toezichthouder. Medy van der Laan heeft rechten gestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Energie-Nederland is de vereniging voor alle energiebedrijven die op de Nederlandse markt actief zijn. Energie-Nederland zet zich in voor goede marktwerking, betrouwbare en betaalbare energielevering voor consumenten en bedrijven en de transitie naar een duurzame energievoorziening.

De leden van Energie-Nederland:

  • leveren stroom, warmte en gas aan ruim 7,5 miljoen huishoudens en meer dan 700.000 bedrijven,
  • produceren het grootste deel van de in Nederland geproduceerde (duurzame) elektriciteit,
  • bieden werkgelegenheid aan zo’n 20.000 mensen,
  • zetten jaarlijks circa 38 miljard euro om in Nederland. (…)’

Uit een bericht van het Financieele Dagblad
‘(…) Van der Laan krijgt als energievoorzitter de opdracht mee om een nieuwe koers uit te zetten voor de branchevereniging. Daarmee moet de organisatie zich aanpassen aan de snel veranderende omstandigheden in de energiemarkt. Volgens vicevoorzitter Harald Swinkels van Energie-Nederland combineert Van der Laan ‘een schat aan bestuurlijke ervaring met een nieuw elan’. (…)’

Bronnen
Energie-Nederland, 19 augustus 2015: Medy van der Laan nieuwe voorzitter van Energie-Nederland
FD, 19 augustus 2015: Medy van der Laan wordt energiebobo (registratie)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.