Meer banen verloren door bezuinigingen NAM

Meer banen verloren door bezuinigingen NAM

29 januari 2016 – Door bezuinigingen bij de NAM gaan waarschijnlijk meer banen verloren dan vorig jaar werd gemeld. Dat verwacht NAM-directeur Gerald Schotman. Ook zal het bedrijf er anders uit komen te zien.

De NAM snijdt in de kosten, omdat in Groningen steeds minder gas wordt gewonnen. Ook zijn de lage olie- en gasprijzen een reden om verder te bezuinigen. Schotman verwacht dat er in de bezuiniging meer banen verdwijnen dan eerder gedacht, zowel binnen als buiten de NAM. Hij noemde nog geen aantal.

Uit een bericht van de Leeuwarder Courant
‘(…) Het concern ging er in september nog vanuit dat er voor eind 2016 ruim 1800 van 6000 banen verdwijnen bij bedrijven waar de NAM werk aan uitbesteedt. Bij de NAM zelf zouden ongeveer 190 van de 2250 arbeidsplaatsen worden geschrapt. (..)’

Schotman wijst er ook op dat de NAM ook relevant kan zijn bij minder gaswinning, maar daarvoor moet het bedrijf wel veranderen.

Uit een bericht van de Telegraaf
‘(…) “Ik zie ons geen zonnepanelen- of windmolenbedrijf worden. Maar dat de NAM over vijftien jaar niet meer voor 99 procent een gasbedrijf is, is een ding dat zeker is”, aldus Schotman. (…)’

Schotman ziet kansen in het opslaan van biogas, boren voor aardwarmte en onderhoud van windmolens op zee.

Bronnen
Leeuwarder Courant, 29 januari 2016: ‘Meer banen weg door bezuinigingen bij de NAM’
Trouw, 28 januari 2016: ‘Meer banen weg door bezuinigingen NAM’
Telegraaf, 28 januari 2016: ‘Meer banen weg door bezuinigingen NAM’

Foto: NAM

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.