Minister Blok ‘verbaasd’ over kritiek op NoM-regeling

Minister Blok ‘verbaasd’ over kritiek op NoM-regeling

5 september 2016Minister Blok kreeg fikse kritiek op zijn voorgenomen besluit de Energieprestatievergoeding ook toe te staan voor nul-op-de-meterwoningen met een gasaansluiting. Hij is zeer ‘verbaasd’ over die kritiek, liet hij Cobouw weten.

Uit een bericht van Cobouw
‘(…) Bij de Stroomversnelling wisten ze (…) niet wat ze hoorden. Ook bij de PvdA viel het bericht niet in goede aarde. PvdA-Kamerlid Albert de Vries heeft minister Blok Kamervragen gesteld en voelt zich nog net niet belazerd. “Dit hebben we zo niet afgesproken”, liet hij Cobouw (…) weten. “Ik ben verbaasd.”
Minister Blok is daar weer verbaasd over, laat hij via zijn woordvoerder weten. “De Tweede Kamer heeft de minister eerder namelijk gevraagd of ook labelsprongen in aanmerking kunnen komen voor de energieprestatievergoeding. Dan heb je altijd te maken met woningen die op het aardgas zijn aangesloten. De verbazing van De Vries rijmt hier moeilijk mee.” (…) Bovenal herkent minister Blok zich niet in de discussie die nu ontstaat. Zijns inziens kan een NoM-woning met een gasaansluiting ook leiden tot enorme besparingen. (…) “Een NoM-woning met gasaansluiting levert ook gigantische besparingen op en is goed voor de concurrentie onder bouwbedrijven.” (…)’

Bronnen
Cobouw, 2 september 2016: Blok: NoM-woning met gas goed voor concurrentie
Zie ook
FluxEnergie, 31 augustus 2016: Nieuwe wet: huurder betaalt mee aan (bijna) nul-op-de-meter
FluxEnergie, 2 september 2016: Na blijdschap nu woede over plan minister Blok Energieprestatievergoeding
Foto: FluxEnergie/© Paul Tolenaar. Foto Blok: Rijksoverheid

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.