Minister Kamp gaat afvoer afvalwater Schoonebeek niet blokkeren

Minister Kamp gaat afvoer afvalwater Schoonebeek niet blokkeren

4 augustus 2016Tubantia meldt dat minister Kamp niet van plan is de hervatting van de oliewinning in Schoonebeek vanwege het afvalwater te blokkeren. ‘Als het Staatstoezicht op de Mijnen de afvoer goedkeurt, past de hervatting binnen de vergunning.’

Tubantia schrijft over het ongenoegen daarover in Twente
‘(…) Het ministerie van Economische Zaken gaat de hervatting van afvalwaterinjecties in Twentse bodem niet blokkeren. Als het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) de vernieuwde leiding heeft goedgekeurd, mag aardoliemaatschappij NAM volgende week de olieproductie in Schoonebeek hervatten. (…)
Tot grote woede van Overijsselse partijen, die ernstige gevolgen vrezen. Zo zijn de PvdA-afdelingen in Noordoost Twente woedend op de NAM en minister Kamp. De partij stelt dat ‘die doodleuk doorgaan met het vergiftigen van de bodem in ons mooie Twente’.
De afdelingen spreken van een absoluut onverteerbare zaak. “Het wordt tijd dat de Twentse bevolking haar ongenoegen laat blijken en massaal in opstand komt tegen de tirannie van minister Kamp en zijn NAM.”
Ook statenleden Robert Jansen (GroenLinks) en Bowien Rutten (CDA) uitten zich zeer kritisch over de hervatting van de afvalwaterinjecties.
Rutten wijst op de 30.000 ingezamelde handtekeningen tegen de injectie en vindt het ‘niet toevallig’ dat de hervatting tijdens de zomervakantie is aangekondigd. Ze vindt bovendien dat Gedeputeerde Staten het niet kunnen maken om pas na het zomerreces over een eventuele actie na te denkenzoals GS bekend maakten. (…)’

Bronnen
Tubantia, 4 augustus 2016: Ministerie gaat injecties niet blokkeren (via Blendle)
Zie ook
FluxEnergie, 4 augustus 2016: Olieproductie in Schoonebeek wordt hervat
Foto: afvalwaterleiding naar Twente (foto NAM)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.