COP21 – Na 550 kilometer ‘lopen voor het klimaat’ aangekomen in Parijs

28 november 2015 – 550 kilometer, 28 dagen, 2000 mensen die een of meer etappes meeliepen, BN’ers. Zaterdag eindigde de tocht in Parijs, bij de Sacré Coeur.

Uit een bericht van de NOS
‘(…) “We hebben het gehaald, er is niks misgegaan en zelfs de politie is behulpzaam.” Marjan Minnesma, directeur van duurzaamheidsorganisatie Urgenda, kijkt tevreden terug op The Climate Miles. (…)
Onder de lopers waren bekende Nederlanders, klimaatdeskundigen, ondernemers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Gast van vandaag was astronaut André Kuipers, die de laatste mijlpaal sloeg met de boodschap: “We zijn allemaal astronauten van ruimteschip aarde, laten we zuinig zijn op onze planeet.”
Schermafdruk 2015-11-29 16.51.46Tijdens de wandeltocht waren er ontmoetingen tussen mensen die met oplossingen komen voor het klimaatprobleem. “Veel bedrijven laten zien dat ze energieneutraal of energiepositief willen zijn en stappen zetten om dat te bereiken”, zegt Minnesma. “Als het bedrijfsleven gaat bewegen dan gebeurt het ook, ze lopen daarmee vaak ver vooruit op de overheid. En dat is hoopvol.”
Minnesma verwacht niet dat de afspraken die in Parijs worden gemaakt voldoende zullen zijn om onder de 2-graden-doelstelling te blijven. “Maar wij kunnen als burgers en met het bedrijfsleven in het gat springen dat Parijs achterlaat. Met slimme oplossingen en genoeg wilskracht is er veel mogelijk.” (…)’

De NPO deed dagelijks verslag van de tocht naar Parijs met een 5-minuten-programma Mijlpalen voor Parijs. De extra lange slotuitzending met een terugblik op de hele tocht is hier terug te zien.  (Alle andere uitzendingen zijn ook nog te bekijken.)

Bronnen
NOS, 28 november 2015: Na 550 kilometer ‘lopen voor het klimaat’ aangekomen in Parijs
Website The Climate Miles

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.