NAM moet bezuinigen door lage olie- en gasprijzen

14 mei 2015 – De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) gaat bezuinigen. De bezuiniging is nodig om de lage olie- en gasprijzen op te vangen, maakte NAM-directeur Gerald Schotman bekend.

Uit een persbericht van de NAM
‘(…) De daling van de olie- en gasprijs drukt de resultaten en dit moet voor een deel gecompenseerd worden door een lagere kostenbasis.
Schotman over de aankondiging: “De aanpassingen maken ons bedrijf alleen maar sterker om de toekomst met innovatie en slimme verbeteringen tegemoet te blijven treden. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat leiden tot een solide financiële situatie, als basis voor het investeren in nieuwe projecten.” Het terugdringen van kosten heeft geen consequenties voor betalingen gerelateerd aan aardbevingen. (…)’

Uit een bericht van RTLZ
‘(…) Een woordvoerder kon desgevraagd niet zeggen welk besparingsdoel de NAM voor ogen heeft. Hij zei ook dat het nog te vroeg is om te praten over eventuele personele gevolgen. (…)’

Het personeel van de NAM is van de plannen op de hoogte gebracht. Het bedrijf heeft personeel en toeleveranciers gevraagd mee te denken over manieren om kosten te besparen, zo meldt RTLZ.

Bronnen
NAM, 13 mei 2015: Daling olie- en gasprijzen noopt NAM tot kostenbesparing
RTLZ, 13 mei 2015: NAM bezuinigt om lage energieprijzen
De Telegraaf, 13 mei 2015: NAM zucht onder energieprijzen

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.