NAM zou stap terug willen doen bij bepaling aardbevingsschade

NAM zou stap terug willen doen bij bepaling aardbevingsschade

8 september 2016Het AD meldt vandaag dat de NAM bereid zou zijn een stap terug te doen bij de bepaling van de aardbevingsschade in Groningen. 

Hoewel het AD niet meldt waarop het bericht gebaseerd is, is het een voor de hand liggende reactie op de onvrede in Groningen en de kritiek van de Nationaal Coördinator Groningen, Hans Alders.
Uit het bericht van het AD
‘(…) Het verkleinen van de rol van de NAM is een belangrijke wens van de inwoners van Groningen. Zij zijn erg ontevreden over de manier waarop hun schades worden afgehandeld. Ondanks diverse aanpassingen – er is bijvoorbeeld een onafhankelijke arbiter geïntroduceerd – hebben veel mensen het gevoel dat de NAM te veel invloed heeft.
Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders zei eerder deze week dat hij hierdoor zijn werk niet goed kan doen. ,,Een aantal partijen wil niet meer met mij praten omdat ze het gevoel hebben dat de NAM de regels bepaalt.”

Knoppen

Volgens Alders moet de regie daarom bij de NAM worden weggehaald. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is bereid een stap terug te doen: ,,Wij hoeven niet aan de knoppen te zitten. Zolang de schadevergoeding maar op basis van redelijkheid en billijkheid plaatsvindt. Het moet geen blanco  cheque worden.”
Minister Kamp zegt in een reactie open te staan voor voorstellen tot verandering. ,,In Groningen leven ideeën over verbetering van de schadeafhandeling. Eventuele voorstellen van Alders zie ik met belangstelling tegemoet.” (…)’

 

Bronnen
AD, 8 september 2016: NAM wil stap terug doen bij bepaling bevingschade
Foto: NAM Platform

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.