Eén nationaal loket voor mijnbouwschade

27 juni 2016Het Groningse meldpunt voor mijnbouwschade wordt ‘opgeschaald’ tot een nationaal meldpunt. Dat maakte minister Kamp vrijdag bekend.

Uit een bericht van de Leeuwarder Courant
‘(…) Er komt één nationaal loket, waar Friezen, Twentenaren, Limburgers en andere Nederlanders die schade zeggen te ondervinden van bodemdaling door de winning van gas, olie en zout zich kunnen melden. Dat maakt minister Henk Kamp van Economische Zaken vandaag bekend. De VVD-bewindsman gaat daarmee verder dan een oproep van de Tweede Kamer, die om een apart loket voor Friesland had verzocht.
Wie zich meldt bij het landelijke loket wordt in contact gebracht met de juiste instanties om eventuele schade aan de woning of het bedrijf door bodemdaling te kunnen verhalen. Een vast aanspreekpunt, de zogeheten case manager, ziet er vervolgens op toe dat de klacht correct wordt afgehandeld en moet voorkomen dat burgers en ondernemers van het kastje naar de muur worden gestuurd, aldus Kamp.
Het landelijk loket voor mijnbouwschade moet op 1 januari 2017 open gaan. (…)’

Gaswinner Vermilion vindt landelijk loket een goed idee

Uit een persbericht van Vermilion
‘(…) “Dit is een belangrijke stap in de goede richting” aldus algemeen directeur Scott Seatter van [Vermilion, een] onderneming die vestigingen heeft in Amsterdam en Harlingen. “Het is van belang dat burgers weten waar zij terecht kunnen. Bovendien is het essentieel dat schadeclaims transparant en efficiënt worden afgehandeld”.
In de ogen van Vermilion’s directeur moeten werkzaamheden in de mijnbouw zodanig worden uitgevoerd dat deze veilig zijn voor de omgeving en dat het milieu zo veel mogelijk wordt ontzien. “Veiligheid heeft prioriteit en gaat boven het streven naar winstgevendheid,” aldus Seatter.
Vermilion Energy Nederland B.V. is onderdeel van de Vermilion Energy, een groep van bedrijven met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Australië. We exploreren, ontwikkelen en produceren koolwaterstoffen, en doen dit op een maatschappelijk verantwoorde manier.
In Nederland is Vermilion sinds 2004 actief in de opsporing en winning van aardgas. Deze activiteiten vinden plaats in de provincies Fryslân, Noord-Holland, Drenthe, Zuid-Holland en Brabant. Het hoofdkantoor van Vermilion bevindt zich in Harlingen. Bij Vermilion in Nederland werken circa 200 mensen aan het veilig en verantwoord leveren van aardgas voor onze nationale energiebehoefte. (…)’

Bronnen
Leeuwarder Courant, 24 juni 2016: Landelijk loket voor mijnbouwschade (via Blendle)
Vermilion, persbericht, 24 juni 2016: Vermilion onderschrijft komst landelijk loket voor mijnbouwschade

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.