Nederlandse fabriek gaat China zonnepanelen leveren

Schermafdruk 2015-07-15 08.40.41
15 juli 2015 –
De Nederlandse fabriek Solland Solar gaat voor 200 MW aan zonnepanelen leveren aan een Chinees bedrijf. De panelen zijn overigens bestemd voor de Amerikaanse markt.

Pufin Power, de Italiaanse eigenaar van de Nederlandse fabriek Solland Solar, maakte de order gisteren bekend. De productiecapaciteit van de fabriek zal vanwege deze order uitgebreid moeten worden van 180 MW per jaar naar 300 MW per jaar. Er zullen bovendien 100 extra werknemers moeten worden aangetrokken.
Het Chinese bedrijf, Trina Solar, is zelf een producent van zonnepanelen en heeft heeft nog nooit eerder een dergelijke order in Europa geplaatst.
De zonnepanelen zijn bestemd voor de Amerikaanse markt. Door de importheffingen in de VS op Chinese zonnepanelen is het voordeliger ze in Nederland te laten maken.
Massimo Pugliesi, CEO van Pufin Power, over de deal: ‘This agreement underlines my perseverance and having staked believed in photovoltaic sector even if during very difficult time. This has meant that Solland Solar Cells is one of the few, if not the only one, European industry currently dedicated to the production of polycrystalline silicon cells.’
Pufin Power wil nog dit jaar een vergelijkbare fabriek in Italië openen.
Solland Solar Cells BV zit in Heerlen en is gespecialiseerd in polysilicum PV-cellen. Het bedrijf heeft zware tijden doorgemaakt en nog maar kort geleden geleden leek het failliet te gaan

Bronnen
Persbericht Pufin Power, 14 juli 2015: Agreement between Pufin Power and Trina Solar
Website Pufin Power/Solland Solar
Wikipedia over de geschiedenis van Solland Solar
Foto: Solland Solar

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.