Nederlandse Klimaatcoalitie blijft groeien

4 november 2015 – Tijdens het Nationale Sustainability Congres heeft weer een aantal bedrijven een handtekening gezet onder de Nederlandse Klimaatcoalitie. Hiermee komt het aantal aangesloten bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties op 316. 

Uit een bericht van de Rijksoverheid
‘(…) Tijdens het Nationale Sustainability Congres zetten ABN Amro, de gemeente Bussum, Delta Lloyd,  IKEA, Natuurmonumenten, Royal Haskoning DHV, Spant! en Sungevity vandaag hun handtekening onder de Nederlandse Klimaatcoalitie. (…)
De  deelnemers aan de Nederlandse klimaatcoalitie werken samen en delen ideeën, innovaties en oplossingen die de basis zijn voor groene groei en klimaatneutrale bedrijfsvoering. Mede op voorspraak van Nederland zijn bedrijven, lagere overheden en NGO’s nadrukkelijk betrokken bij de besprekingen komende maand rondom de VN Klimaatconferentie in Parijs. (…)’

Over de Klimaatcoalitie
‘(…) De Nederlandse Klimaatcoalitie is een initiatief van MVO Nederland, Natuur en Milieu, Het Nederlandse Klimaatverbond en het ministerie van IenM. Maar wij zijn niet alleen, de Nederlandse klimaatcoalitie bestaat vooral dankzij haar deelnemers: organisaties, instellingen, overheden, NGO’s en bedrijven die uiterlijk voor 2050 een klimaatneutrale bedrijfsvoering realiseren en zich daarvoor aansluiten bij de Nederlandse Klimaatcoalitie. Zo werken wij samen aan een klimaatneutrale samenleving.
Leden van de Nederlandse Klimaatcoalitie beloven uiterlijk 2050 klimaatneutraal te ondernemen en ondertekenen hiervoor een Code of Conduct. Samen bouwen we aan een sterke coalitie die laat zien dat klimaatneutraal ondernemen niet alleen goed haalbaar is, maar ook heel rendabel. Nog niet toe aan deelname aan de coalitie? Jammer, maar je bent evengoed welkom op het platform. Laat je inspireren, zet de eerste stappen en ontdek de mogelijkheden van klimaatneutraal ondernemen, of deel je oplossingen.
De deelnemers aan de Nederlandse Klimaatcoalitie berekenen hun huidige CO2e footprint voor de nulmeting. Partner Ecofys ontwikkelde deze tool om deelnemers inzicht te bieden in de eigen footprint. Dit helpt de deelnemers juiste keuzes te maken richting klimaatneutrale bedrijfsvoering. Regelmatig delen we de inzichten in de vorm van een Klimaatbarometer met de klimaatcoalitie community. (…)’

Bronnen
Rijksoverheid, 3 november 2015: Nederlandse Klimaatcoalitie blijft groeien
Website De Nederlandse Klimaatcoalitie
Over de KlimaatcoalitieLijst deelnemers

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.