Dit zijn de negen ‘verdachte’ slimme meters


8 maart 2017
Netbeheer Nederland heeft bekend gemaakt welke slimme meters mogelijk storingsgevoelig zijn. Omdat de website van Netbeheer Nederland onbereikbaar is publiceert FluxEnergie die lijst hier.

Afgelopen vrijdag kwam de Universiteit Twente met de uitslag van een onderzoek waaruit bleek dat onder omstandigheden sommige stroommeters enorme afwijkingen kunnen vertonen.
Na een aanvankelijke ontkenning van de mogelijke problemen (‘nooit gebleken’) publiceerde Netbeheer Nederland dinsdag toch een lijst van ‘verdachte’ meters die ‘in extreme omstandigheden afwijkingen kunnen vertonen’.
Omdat de site van Netbeheer Nederland sindsdien door ‘een technische storing’ onbereikbaar is, publiceert FluxEnergie nu de lijst. Er staan negen meters op de lijst, ze zijn afkomstig van vier fabrikanten: Echelon, Enermet, Iskra en Landis.

En dit is de summiere instructie van Netbeheer Nederland:
‘(…) Hebt u zo’n meter én vindt u dat uw meterstanden onverklaarbaar hoog zijn? Neem dan contact op met uw energieleverancier. De fabrikant en het typenummer vindt u aan de voorzijde van de energiemeter. De metercode is in de meeste gevallen het eerste deel van het cijfer bij de streepjescode. (…)’

Bronnen
Netbeheer Nederland, 8 maart 2017: Lijst meters (pdf, 3 pag.)

Zie ook
FluxEnergie, 6 maart 2017: Digitale stroommeter kan bijna zes keer te hoog verbruik aangeven
FluxEnergie, 6 maart 2017: Netbeheer Nederland: ‘Meters werken in de praktijk wél naar behoren’
FluxEnergie, 6 maart 2017: Netbeheerder Liander erkent wel dat er een probleem is
FluxEnergie. 6 maart 2017: ‘Meters van te slechte kwaliteit’
FluxEnergie, 6 maart 2017: Ondeugdelijke meters – Wat is er precies mis?

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.