Nico de Vries nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van HIER

Voormalig BAM-topman Nico de Vries is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de klimaatstichting HIER. De Vries voegt zich in de Raad van Toezicht bij Pieter Boot (PBL) en Gerard van der Werf (Motivaction).

“We staan aan de vooravond van de energietransitie; van fossiel naar duurzaam. Die transitie moet met verstand gerealiseerd worden, maar vooral ook met vaart. HIER kan en moet dat proces op het niveau van mensen faciliteren: bij hen thuis, in hun woonplaats en op het werk”, aldus de kersverse voorzitter. HIER is een stichting die mensen in beweging brengt om iets te doen aan het klimaatprobleem. Het platform is de drijvende kracht achter onder andere HIER verwarmt, HIER opgewekt en de CO₂-Prestatieladder.

HIER opgewekt is het kennisplatform voor lokale duurzame energie-initiatieven. Er zijn inmiddels al bijna 500 burgercoöperaties in Nederland die samen genoeg zonne- en windstroom opwekken voor ruim 140.000 huishoudens. De CO2-Prestatieladder is een duurzaamheidsinstrument dat organisaties helpt bij het op structurele wijze reduceren van CO2. Zo’n tachtig opdrachtgevers, waaronder ProRail, Rijkswaterstaat en diverse gemeenten, zetten de ladder in bij aanbestedingen en belonen daarmee bedrijven die CO2 reduceren met een fictieve korting op de inschrijfprijs.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor FluxEnergie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.