Een ‘energienota-nul-woning’ in één dag

30 maart 2016 – Gisteren is er in Wateringen een ‘energienota-nul-woning’ in één dag gerealiseerd. De woning is onderdeel van een plan van 12 duurzame woningen. De bouwer: Boele & van Eesteren (VolkerWessels).

Uit een persbericht van Boele
‘(…) Op 29 maart 2016 is de eerste woning in plan Julia’s Morgen in Wateringen door VolkerWessels onderneming Boele & van Eesteren in één dag gerealiseerd. De woning is onderdeel van een totaalplan met 12 duurzame woningen, waarbij elke woning in één dag wordt gebouwd. Onder toeziend oog van wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland, werd de fundering van de eerste woning vroeg in de morgen gelegd. Om 15.00 uur plaatste de wethouder de schoorsteen, waarmee het hoogste punt werd bereikt. De kopers van Julia’s Morgen en relaties van het project waren uitgenodigd om samen de bouw van de eerste woning te aanschouwen.
In de komende jaren ontwikkelen BPD en VolkerWessels Vastgoed op meerdere locaties in het land duurzame energienotanul woningen. BPD is verantwoordelijk voor het ontwerp van het exterieur van de woningen en voor de afstemming met de gemeenten waarmee wordt samengewerkt. VolkerWessels Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van het innovatieve bouwconcept MorgenWonen, waarbij de woningen in de fabriek compleet en duurzaam worden geprefabriceerd.

Wim de Haas (directeur BPD Ontwikkeling): “In de samenwerking met VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt BPD een eigen ontwerplijn, afgestemd op de regionale wensen van gemeenten. Door deze samenwerking kunnen wij supersnel ontwikkelen en deze innovatieve en zeer hoogwaardige woningen snel realiseren. We zien in de markt een groeiende vraag naar duurzame, totaal afgewerkte en ‘snelle’ woningen”. Kopers kunnen na ontvangst van de sleutel direct wonen, zonder dat er uitgebreid geklust moet worden. De woning wordt opgeleverd met zonnepanelen, afgewerkte vloeren en trappen, wandafwerking, een complete keuken, een toilet en een complete badkamer. Ook zijn de oprit en tuin volledig aangelegd met gazon en looppaden.

De nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen
MorgenWonen van VolkerWessels is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. De woning is zeer innovatief en wordt in de fabriek volledig voorbereid. Op locatie wordt de woning in één dag in elkaar gezet. Constructie en techniek sluiten volledig op elkaar aan. Het bouwteam is specialist in het plaatsen van de woningen. Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan er ongekend snel gebouwd worden. Elk platformelement wordt vooraf in de fabriek geproduceerd, onder ideale omstandigheden. Na vervoer naar de locatie worden de onderdelen eenvoudig in elkaar gezet. Dit garandeert een hoge kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum.

Duurzaamheid
De woningen zijn uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Er is geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. Het dak is aan de zuidzijde is bekleed met zonnepanelen waarmee eigen energie wordt opwekt. De energiemonitor geeft continu aan hoeveel energie er verbruikt én opwekt wordt. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer. Bij normaal gebruik, zijn er geen energielasten en woont de bewoner dus bijzonder duurzaam en kostenbesparend.
Snel wonen
Voor de volledige afwerking en inrichting van de woning zijn slechts twee extra weken nodig. Zodra de sleutel in ontvangst wordt genomen kan dus al begonnen worden met de organisatie van de housewarming. In plan Julia’s Morgen is er voor gekozen om alle 12 woningen in een keer af te bouwen inclusief tuin en nutsvoorzieningen. Alle woningen zijn reeds verkocht. (…)’
Website project Julia’s Morgen
Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.