Nieuwe ondergrondse hoogspanningsverbinding dwars door Rotterdam

Nieuwe ondergrondse hoogspanningsverbinding dwars door Rotterdam

19 oktober 2016 – Om de leveringszekerheid van elektriciteit in Rotterdam te blijven garanderen, legt TenneT een nieuwe ondergrondse hoogspanningsverbinding aan. De werkzaamheden voor deze verbinding zijn op dit moment in volle gang.

Uit een persbericht van TenneT
‘(…) Midden in de stad wordt er gegraven en geboord om de kabel tussen de Marconistraat, Ommoord en Krimpen aan de IJssel aan te sluiten.
De vraag naar transportcapaciteit groeit, ook in de regio Rotterdam. Om de leveringszekerheid in de komende decennia te kunnen waarborgen, is er daarom een nieuwe 150 kV hoogspanningsverbinding nodig. Door de aanleg van de nieuwe kabel wordt de leveringszekerheid vergroot. Mocht er een verbinding uitvallen, dan is er een tweede verbinding beschikbaar. Hierdoor blijft de regio Rotterdam van stroom voorzien.
De hoogspanningskabel loopt vanaf het hoogspanningsstation Rotterdam Marconistraat naar het hoogspanningsstation Rotterdam Ommoord. Van daaruit loopt de kabel verder naar het hoogspanningsstation Krimpen aan den IJssel. Totaal is de kabel circa 22 kilometer lang. (…)
We verwachten de werkzaamheden in december 2016 af te ronden waarna de kabel begin 2017 in bedrijf wordt genomen.(…)’

 

Bronnen
Tennet, 19 oktober 2016: Nieuwe ondergrondse hoogspanningsverbinding dwars door Rotterdam
Foto/kaart: TenneT

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.