Nijmegen krijgt stadszonnepark

Schermafdruk 2015-07-30 13.05.39

30 juli 2015 – Deze week is de bouw begonnen van een stadszonnepark in Nijmegen: 4.000 zonnepanelen te staan, goed voor duurzame elektriciteit voor zo’n 250 huishoudens. In september wordt het park in gebruik genomen.

Uit een persbericht van GDF Suez Energie Nederland
‘(…) Inwoners van Nijmegen en omgeving en klanten van Electrabel, het consumentenmerk van GDF SUEZ, kunnen deelnemen in het zonnepark. Dat kan door een elektriciteitscontract af te sluiten met 100% duurzame stroom, waaronder de elektriciteit van dit zonnepark.
Het zonnepark in Nijmegen wordt gebouwd op het terrein van de huidige kolencentrale aan de Waal. Die centrale sluit eind dit jaar zoals afgesproken is in het energieakkoord. GDF SUEZ wil in Nederland meer duurzame energie opwekken. Onder de naam ‘Groene Delta’ ontwikkelt GDF SUEZ daarom op de locatie van de centrale in Nijmegen ook andere duurzame projecten op het gebied van stadsverwarming, een biomassa installatie en een LNG station voor de scheepvaart. Net als in Nijmegen wordt over een paar weken ook in Zwolle bij centrale Harculo een groot zonnepark gebouwd. Deze projecten weerspiegelen de ambitie van GDF SUEZ om de energietransitie te ondersteunen en meer duurzame energie in Nederland te produceren. (…)’

Een animatie onder de titel: ‘Toekomstvisie Centrale Gelderland’:.

.

Bronnen
Persbericht GDF Suez Energie Nederland, 30 juli 2015: Bouw zonnepark Nijmegen gestart
Foto: GDF Suez

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.