NLE richt zich op elektrisch rijden en opent snellaadstation

NLE richt zich op elektrisch rijden en opent snellaadstation

30 mei 2016De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) opent volgende maand een snellaadstation langs de A13 bij Delft. Het energiebedrijf wil zich richten op elektrisch rijden en gaat daarvoor een deel van de winst van 2015 gebruiken. 

NLE is straks naar eigen zeggen de eerste energieleverancier die eigen laadstations langs de Nederlandse snelwegen heeft.

Uit het bericht van NLE
‘(…) “Hoe meer oplaadmogelijkheden er zijn, hoe aantrekkelijker volledig elektrisch rijden wordt voor een grote groep”, aldus Harald Swinkels, oprichter en CEO van NLE. Zijn doel is elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling te brengen. NLE kijkt momenteel naar andere plekken om in de toekomst nog meer snellaadstations te openen. “We kijken voortdurend naar de mogelijkheden. Over een tijdje zijn wij een vertrouwd beeld langs de snelweg”, zegt Swinkels.
Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto’s tegelijk laden. In 30 minuten wordt de accu voor 80 procent opgeladen, maar in de praktijk leggen automobilisten hun wagen zo’n 15 minuten aan de lader en laden ze de accu ’s nachts thuis volledig op. Op het dak van het snellaadstation zijn 39 zonnepanelen aangebracht die duurzame energie leveren. (…)’

Uit een bericht van RTL Z
‘(…) Daarmee [met de snellaadstations] gaat NLE voorzichtig de concurrentie aan met Fastned, dat in Nederland zo’n 50 snellaadstations uitbaat. Maandag maakte het bedrijf [Fastned] bekend 3 miljoen euro aan vers kapitaal te hebben binnengesleept van aandeelhouders. Die miljoenen worden gebruikt om te investeren in nieuwe laadpunten langs snelwegen, in de grote steden en in het buitenland. Volgens het bedrijf groeit de omzet van de stations maandelijks met 10 procent. (…)’

Voor het laadstation werkt NLE samen met MisterGreen Electric Lease. Met diezelfde partij maakte NLE in maart al bekend duizend nieuwe Tesla’s Model 3 naar Nederland te halen.

Bronnen
NLE, persbericht, 28 mei 2016: NLE zet met eerste laadstation vol in op elektrisch rijden
RTL Z, 29 mei 2016: Energiemaatschappij NLE opent snellaadstations

Foto: NLE

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.