Noodkreet RWE-baas: ‘Straks geen reserve-capaciteit meer’

21 april 2016RWE-topman Peter Terium roept de Duitse politiek op iets te doen aan de lage stroomprijzen. Anders zal niemand nog willen investeren in reservecapaciteit voor hernieuwbare energiebronnen, stelde Terium woensdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van RWE.

Uit een bericht van het FD
‘(…) “Ik wil geen paniek zaaien, maar aanhoudend lage stroomprijzen zullen leiden tot de economische ineenstorting van de conventionele stroomopwekking”, zei Terium, die het “niet realistisch” acht dat de markt vanzelf verbetert. Zonder politieke ingreep “zal geen enkele partij nog investeringen doen om te garanderen dat er genoeg back-upcapaciteit is voor de hernieuwbare (energiebronnen). Energiezekerheid in Duitsland zou daarmee ernstig bedreigd worden. Een horrorscenario.” (…)’

RWE had over 2015 een nettoverlies van 170 miljoen euro. Het energiebedrijf heeft te lijden onder de aanhoudend lage stroomprijzen. Terium pleit voor een ‘capaciteitsmarkt’, waarin RWE gecompenseerd wordt voor het beschikbaar houden van conventionele energiecentrales om de schommelingen in duurzame energieopwekking op te vangen.

De aandeelhoudersvergadering was overigens allesbehalve saai. Behalve de noodkreet van Terium, riepen milieuactivisten vanaf het podium: ‘Jullie tijd is om’.

Uit een bericht van Nu.nl
‘(…) De activisten willen dat RWE zijn vervuilende kolencentrales sluit. Voorafgaand aan de vergadering deelden ze flyers uit en maakten ze hun onvrede duidelijk. (…)’

Bronnen
FD, 20 april 2016: RWE-baas vraagt hulp politiek om horrorscenario te voorkomen (registratie)
Nu.nl, 20 april 2016: Activisten verstoren aandeelhoudersvergadering RWE

Foto: RWE

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.