‘Nul op de meter-projecten’ willen naar grootschalige toepassing

7 juli 2016Om een grootschalige ‘uitrol’ van ‘nul op de meter-projecten’ te bevorderen gaan twee partijen nu samenwerken: Stroomversnelling en TKI Urban Energy.

Uit een bericht van de Topsector Energie
‘(…) Stroomversnelling en TKI Urban Energy, onderdeel van Topsector Energie, intensiveren hun onderlinge samenwerking. Doel is een versnelling in de ontwikkeling van nieuwe innovaties en het toepassen daarvan op grote schaal bij de verschillende Nul op de Meter-projecten die de komende tijd in uitvoering worden genomen.

De samenwerking richt zich op het gezamenlijk ontwikkelen van innovatieoplossingen die de kosten van de ingrijpende Nul op de Meter renovaties verder verlagen en tevens de energetische kwaliteit van de woning verbeteren. (…)
In de komende jaren zal de Nederlandse woningvoorraad energieneutraal worden. “Die opgave is op zich goed haalbaar, maar het vraagt om een nieuwe aanpak, waarbij bedrijven in de bouwsector met veel nieuwe innovaties aan de slag zullen gaan om Nul op de Meter de nieuwe norm te krijgen”. Zo beschrijft Leen van Dijke, voorzitter van de Stroomversnelling, de noodzaak om te innoveren. (…)
“We richten ons daarbij op duurzame energieopwekking op gebouwniveau door middel van zonne-energie, warmtepompen en bodemenergie, maar ook nieuwe vormen van energieopslag en de inzet van woningen als onderdeel van een smart en flexibel energiesysteem”, stelt Teun Bokhoven, voorzitter van TKI Urban Energy. (…)’

Bronnen
Topsector Energie, 5 juli 2016: TKI Urban Energy en Stroomversnelling intensiveren samenwerking

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.