Nuon en Microsoft sluiten contract windenergie Wieringermeer

Windpark Wieringermeer kan doorgaan

Nuon heeft een tienjarig contract afgesloten softwareleverancier Microsoft. Het steekt 200 miljoen in de ontwikkeling van een windmolenpark in de Wieringermeerpolder in de kop van Noord-Holland. Vanaf 2019 moeten tachtig van de honderd te plaatsen molens daar energie leveren aan het nabijgelegen Microsoft datacenter.

De bouw van het windmolenpark moet in 2018 beginnen en in totaal 1,3 miljard kilowattuur gaan produceren. “Nederland is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor grote technologiebedrijven, zoals Microsoft, omdat de energievoorziening betrouwbaar is en Nederland een belangrijke hub is in het internetverkeer. We maken klimaat slimmer leven mogelijk en leveren data centers lokaal geproduceerde hernieuwbare energie,” zegt Peter Smink, CEO van Nuon.

Wieringermeer Wind Farm

Nuons moederbedrijf Vattenfall wil de komende vijf jaar ongeveer vijf miljard euro investeren in windenergie in verschillende delen van Europa. Windpark Wieringermeer is een windmolenpark van Nuon, ECN en Windcollectief Wieringermeer in de kop van Noord-Holland, in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon, de provincie Noord-Holland en het Rijk. De huidige windmolens moeten worden opgeschaald en zullen worden aangevuld met 99 windturbines van 3 à 4 MW.

Bronnen:

  • Nu.nl, 2 november 2017, ‘Microsoft sluit contract voor windstroom Nuon’
  • Nuon, persbericht 2 november 2017, ‘Nuon tekent mega overeenkomst voor windenergie met Microsoft’
  • http://www.windparkwieringermeer.nl

Foto: Nuon

Lees ook:

Auteur: Klaartje Jaspers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.