‘Olieprijs zal nog dit jaar verdubbelen’

15 januari 2016 – De Amerikaans oliemiljardair Harold Hamm voorspelt dat de olieprijs dit jaar weer zal verdubbelen naar $ 60 per vat. 

Harold Hamm
Harold Hamm, CEO Continental

Uit een bericht van Beurs.nl
‘(…) Hamm, chief executive van de Amerikaanse producent van schalieolie Continental Resources Inc, gelooft dat het huidige overaanbod dit jaar aanzienlijk zal afnemen, omdat Amerikaanse schalie-olieproducenten hun productie verlagen tot de markt herstelt. De Amerikaanse productie is recent gedaald, maar niet zo snel en veel als beleggers hadden voorzien.
Hamm zegt dat de situatie van overaanbod snel voorbij zal zijn.
“We gaan helaas richting een situatie waarin er te weinig aanbod is”, zei hij in een interview met The Wall Street Journal. “Dat gaat erg zorgwekkend worden later dit jaar”. (…)
Als een aanbodtekort optreedt, kan dit niet snel gekeerd worden. Het kan een tot twee jaar duren om de productie weer op te voeren, zegt Hamm. Omdat Saoedi-Arabie zijn productie al op nagenoeg de volle capaciteit heeft, is er weinig ruimte om het tekort op te vangen, voegt hij daaraan toe.
Hamm, 70 jaar oud, beheert 68% van de aandelen van zijn concern, een belang dat in waarde verminderd is van circa $20 miljard naar minder dan $5 miljard tijdens de olieprijsdaling van de afgelopen achttien maanden. (…)’

Bronnen
Beurs.nl, 14 januari 2016: Amerikaanse energie-CEO: olieprijs verdubbelt voor eind 2016
Foto: Shell

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.