Onderzoek naar veiligheid offshore platforms Noordzee

Onderzoek naar veiligheid offshore platforms Noordzee

30 maart 2017Het Staatstoezicht op de Mijnen is een onderzoek begonnen naar de veiligheid op offshore platforms. Het SodM wil weten of de betrokken bedrijven het minder nauw nemen met de veiligheid nu er zo zwaar bezuinigd wordt op de olie- en gaswinning.

Uit een bericht van de SodM
‘(…) De sector staat onder druk. De olie- en gasprijs is laag en de bestaande velden raken langzaam leeg-geproduceerd. Bedrijven moeten daarom bezuinigen en reorganiseren. De vraag die SodM bezighoudt is of als gevolg hiervan ook de veiligheidscultuur onder druk komt te staan.
SodM wil de vinger aan de pols houden en is een onderzoek gestart naar de veiligheidscultuur van mijnondernemingen. (…) SodM doet dat op de Den Helder Airport. Vanaf deze luchthaven vertrekken en arriveren alle medewerkers per helikopter naar  offshore boorplatforms en productie-installaties. Door de enquête op de luchthaven af te nemen, bereikt SodM niet alleen werknemers van mijnondernemingen, maar ook (onder-)aannemers. Dit zijn bijvoorbeeld onderhoudsmonteurs, steigerbouwers en schilders die offshore veelal het meest risicovolle werk verrichten. (…)’

 

Bronnen
SodM, 28 maart 2017: Veiligheidscultuur enquêtes door SodM op Den Helder Airport
Foto: still uit Nieuwsuurreportage over problemen offshore-industrie

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.