Prijsvergelijker looft weer ‘awards’ uit voor energieleveranciers

Prijsvergelijker looft weer ‘awards’ uit voor energieleveranciers

20 februari 2016 – De prijsvergelijker Pricewise heeft weer bepaald wie ‘de beste energieleverancier van Nederland’ is. De winnaar is E.ON. Oxxio en Nuon staan respectievelijk op plaats twee en drie.

Uit een persbericht van Pricewise
160220-Pricewise‘(…) Met de Energie Awards geven wij Nederlanders inzicht in de prijs én kwaliteit van alle energieleveranciers. “Zo houden we ook onze klanten alert, want een energiecontract is natuurlijk meer dan alleen de prijs. Wanneer een leverancier zijn service verslonst of prijsveranderingen niet goed communiceert, zijn klanten er als de kippen bij om over te stappen naar een ander. Klanten willen ook een goedkope leverancier kunnen vertrouwen,” aldus Hans de Kok, directeur van Pricewise. “Onze Energie Awards zijn bedoeld om de concurrentie tussen leveranciers op scherp te zetten en zo de focus op kwaliteit, dienstverlening en prijs te vergroten. We zien steeds meer dat ze met sterk gepersonaliseerde tarieven elkaar beconcurreren.”

E.ON wint Gouden Energie Award
Met een kleine voorsprong won E.ON de Gouden Energie Award. Oxxio was een goede tweede en scoorde op prijs met een 8,3 zelfs nét iets beter dan E.ON (8,2) en Nuon (8,1). Voor klanttevredenheid scoorde E.ON een 7,8, Oxxio en Nuon haalden voor dit onderdeel beiden een 7,6. “Dat de laagste prijs niet ten koste hoeft te gaan van de hoogste kwaliteit bewijzen de drie winnaars van deze editie van de Energie Awards,” benadrukt Hans de Kok. (…)’

In het onderzoek krijgt Greenchoice overigens het hoogste rapportcijfer. Dit rapportcijfer telt voor de helft mee in de beoordeling.
Schermafdruk 2016-02-19 12.57.44
Maar omdat voor de andere helft de feitelijke prijsstelling een rol speelt, wint niet Greenchoice, maar E.ON.
De volgorde wordt dan:

  1. E.ON
  2. Oxxio
  3. Nuon
  4. NLE
  5. Energiedirect
  6. Greenchoice
  7. Qurrent
  8. Budget Energie
  9. Essent
  10. Eneco

Bronnen
Pricewise, 19 februari 2016: Pricewise Energie Awards 2015

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.