Coordinating services embedded everywhere via hierarchical planning

151005-Bernouilliborg
Promotieonderzoek RUG
‘Coordinating services embedded everywhere via hierarchical planning’
9 oktober 2015, 264 pagina’s

Samenvatting
Promovendus Ilche Georgievski heeft de Bernoulliborg op de Zernike Campus van de Rijksuniversiteit Groningen gebruikt als een ‘levend laboratorium’ om systemen te ontwikkelen die energie en geld kunnen besparen. De resultaten, die toepasbaar zijn op allerlei andere gebouwen, kunnen een gemiddelde besparing op de energierekening van 35 procent opleveren. In de kantine van de Bernoulliborg wist Georgievski zelfs 80 procent stroom te besparen. Hij verdedigde zijn proefschrift waarin hij de systemen achter deze besparingen beschrijft op 9 oktober 2015 aan de RUG.
Het promotieonderzoek van Ilche Georgievski was onderdeel van het project ‘Energy Smart Systems’ van onderzoeksfinancier NWO en vond plaats bij de afdeling Distributed Systems van het Johan Bernoulli Instituut voor wiskunde en informatica. Doel was om een systeem te ontwikkelen dat het energiegebruik van kantoorgebouwen efficiënter maakt zonder dat de mensen er last van hebben.

Meer informatie
Rijksuniversiteit Groningen, persbericht, 5 oktober 2015: Slimme systemen besparen energie en geld. Duurzame maatregelen in gebouwen
FluxEnergie, 6 oktober 2015: Promotie-onderzoek: Veel energie te besparen met simpele maatregelen

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.