Provincie Groningen organiseert bustour langs beschadigde monumenten

12 september 2016De provincie Groningen organiseerde zaterdag, in het kader van de Open Monumentendag, twee bustochten voor Statenleden en Groningers langs monumenten met (herstelde) aardbevingsschade. Daarmee vraagt de provincie aandacht voor de schade. 

Op initiatief van de SP organiseerde de provincie twee routes langs monumenten met aardbevingsschade in de provincie Groningen. Onder meer Plaats Melkema in Huizinge, Fraeylemaborg Slochteren en de kerk in Overschild stonden op het programma.

Uit een bericht van de NOS
‘(…) Volgens Beckerman [SP-statenfractie] is Groningen hard bezig om het schadeherstel te bevorderen. “De provincie wil dat de rol van de NAM minder wordt en dat er meer geld, meer aandacht en dat er een programma komt. Dat willen we nog een keer duidelijk maken door die monumenten te bezoeken.”
Het grootste gedeelte van de monumenten in het aardbevingsgebied is beschadigd. “In het hart van het gebied is bijna geen monument zonder schade. Daar is 90 procent van de Rijksmonumenten beschadigd”, zei het Statenlid. “De stad Groningen alleen al telt 153 beschadigde Rijksmonumenten. Dan heb ik het nog niet eens over de gemeentelijke monumenten.” (…)’

Bronnen
Provincie Groningen, zonder datum: Busexcursie Open Monumentendag
NOS, 10 september 2016: Groningen vraagt aandacht voor beschadigde ‘prachtige pareltjes

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.