Provincie Zeeland ‘smeekt’ Delta verzet tegen splitsing op te geven

Provincie Zeeland ‘smeekt’ Delta verzet tegen splitsing op te geven

22 september 2016Opnieuw vraagt de provincie Zeeland aan het energiebedrijf Delta zijn verzet tegen de verplichte splitsing van het bedrijf nu eindelijk eens op te geven. Het zit volgens Zeeland het vinden van een oplossing voor de kerncentrale in de weg.

Uit een bericht van WISE (anti-kernenergie)
‘(…) Het in nood verkerende energiebedrijf Delta blijft zich – juridisch – hevig verzetten tegen de door Den Haag opgelegde splitsing. Hoewel het voor iedereen duidelijk is dat het om een hopeloos achterhoedegevecht gaat hebben de directie en de Raad van Commissarissen van Delta zich vastgebeten. De zaak ligt nu bij het Hof van Amsterdam.
De Provincie Zeeland heeft Delta nu in een op smekende toon geschreven brief gevraagd alsnog af te zien van het doorzetten van de juridische procedure. De Provincie had een dergelijke oproep al op 11 juli gedaan en deze nog eens herhaalt op 31 augustus. Delta gaf geen krimp en verwees naar de snel verwachte uitspraak van het Hof. Nu de rechtbank in Amsterdam heeft laten weten dat er niet op 6 september maar pas op 25 oktober een oordeel wordt geveld gaat de Provincie nog een keer op de knieën bij de directie van Delta: “Op dit moment is de hulp van het Rijk hard nodig om een oplossing te vinden voor EPZ (de kerncentrale Borssele). Het is dan niet constructief om aan de andere kant de procedure tegen het Rijk te handhaven”. (…)’

Bronnen
WISE, 22 september 2016: Zeeland smeekt Delta: stop verzet tegen splitsing 
Brief provincie Zeeland 
Zie ook
FluxEnergie, 19 september 2016: Krant: ‘Volgend jaar einde energiebedrijf Delta’
FluxEnergie, 5 juli 2016: ‘Kerncentrale Borssele moet dicht: overbodig, te duur, onnodige risico’s’
FluxEnergie, 15 juni 2016: Delta wil rijksgarantie voor kerncentrale Borssele afdwingen
FluxEnergie, 11 februari 2016: Zeeland wil dat Rijk kerncentrale Borssele overneemt
Foto: EPZ (uit virtuele rondleiding kerncentrale Borssele)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.