Publiekscampagne voor veilig en energiezuinig stoken

9 oktober 2015 – Dit najaar start een consumentencampagne rondom ‘OK CV’, het kwaliteitslabel voor cv-ketels. Het kwaliteitslabel bestaat sinds 1 januari 2015 en garandeert consumenten een zekere kwaliteit.

Uit een bericht van RVO.nl
‘(…) De doelstelling is drieledig: meer bewustwording en energiebesparing bij consumenten, hen verleiden periodiek hun verwarmingsinstallatie te laten nakijken door een vakbekwaam installateur en ervoor zorgen dat meer installateurs aanbieder worden van OK CV.
Het kwaliteitslabel OK CV bestaat sinds 1 januari 2015. Dit garandeert consumenten een zekere kwaliteit en spoort hen aan meer werk te maken van een veilige en energiezuinige gasinstallatie. Daarnaast helpt het label de vakkundige installateur zich in de markt te onderscheiden en zijn kwaliteit te waarborgen door bijvoorbeeld aandacht voor de kalibratie van meetapparatuur en de centrale opslag van onderhoudsdata van cv-ketels.

Energie Service Specialist
Monteurs die worden opgeleid tot Energie Service Specialist kunnen een schriftelijk OK CV-beoordelingsrapport leveren en energiebesparingsadviezen geven. Centraal in de boodschap van het kwaliteitslabel staan nut en noodzaak van periodiek onderhoud.

Nationaal kwaliteitsregister
Hoe de campagne vorm krijgt is nog niet helemaal duidelijk, wel dat branchevereniging Uneto-VNI en VFK hierin gaan samenwerken met onder meer Milieu Centraal. (…)

Initiatief
OK CV is een initiatief van RVO.nl en brancheverenigingen UNETO-VNI en VFK, de gezamenlijke cv-ketelfabrikanten. OK CV heeft daarnaast de steun van Aedes, Brandweer NL, de Consumentenbond, Milieu Centraal, VACpunt Wonen, Vastgoed Belang, Bond van Verzekeraars, VvE Belang en de Woonbond. (…)’

 

Bronnen
RVO, 8 oktober 2015: Publiekscampagne voor veilig en energiezuinig stoken
Website OK CV

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.