‘PvdA dient morgen motie in voor uitstel windpark Veenkoloniën’

20 december 2016De PvdA zal woensdag een motie indienen om de bouw van het omstreden windpark in de Veenkoloniën uit te stellen tot na de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Minister Kamp kan maar beter zijn verlies nemen, aldus stelt het Dagblad van het Noorden in een hoofdredactioneel commentaar. 

Kamp zal niet blij zijn met de motie van coalitiepartner PvdA, verwacht Sijpersma in zijn artikel in het Dagblad van het Noorden.

Uit een bericht van het Dagblad van het Noorden
‘(…) Maar ja, er komen verkiezingen aan en de PvdA kan het zich niet veroorloven om in de laatste rode bolwerken van het land nog meer stemmen te verliezen. Waarmee de minister een politiek motief heeft om door te zetten: de afvallige coalitiegenoot met gelijke munt betalen en op 15 maart verder in de hoek drukken.
De minister kan ook overwegen het plan toch maar in de ijskast te zetten. Waarom zou hij in zijn laatste drie maanden er nog een besluit doorduwen dat zo veel schade in de Veenkoloniën veroorzaakt? Boeren staan tegenover burgers; bijkans iedereen heeft ruzie met iedereen. Kamps ministerie is mede debet aan die onrust. De plannen zijn zo onbeholpen gepresenteerd dat het wel mis móest gaan in de streek.
Het beste is dat de minister zijn verlies neemt. Zoals de situatie nu is, komt er toch nooit een windpark in de Veenkoloniën. De akker moet opnieuw worden bewerkt. Misschien kan er zelfs een beter plan komen, waar iedereen wat aan verdient. Soms is regeren vooruitschuiven. (…)’

Bron
Dagblad van het Noorden, 20 december 2016: Molens in de ijskast (via Blendle)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.