PVV wil onmiddellijke stopzetting windmolenplannen kabinet

27 augustus 2015 – De PVV wil onmiddellijke stopzetting van alle windmolenplannen van het kabinet. Dit n.a.v. het bericht van BNR over het onderzoek dat zou aantonen dat windparken tot 80% minder energie opleveren dan gedacht.

 

Kamervragen aan de minister van Infrastructuur en Milieu en de minister van Economische Zaken
Persbericht PVV
‘(…)  De PVV heeft geschokt gereageerd op het bericht dat windturbineparken tot 80% minder energie opleveren. PVV-kamerlid Barry Madlener: “De PVV heeft zich altijd verzet tegen het plaatsen van windturbines. En met dit onderzoek krijgt de PVV helemaal gelijk. Windenergie is duur en onrendabel, bovendien verpesten ze het landschap.” De PVV wil daarom met onmiddellijke ingang alle windmolenprojecten stoppen, zolang niet duidelijk is wat de opbrengsten zijn.

Vragen van dhr. Madlener en mevr. Klever (beiden PVV) aan de minister van Infrastructuur en Milieu en de Minister van Economische Zaken over het bericht dat windmolenparken op zee 80% minder energie opleveren:

1.)
Bent u bekend met onderstaand bericht? (*)

2.)
Deelt u de bevindingen van onderzoeker Lee Miller dat windturbineparken minder zullen opwekken dan iedereen nu aanneemt? Zo nee, waarom niet?

3.)
Wat betekenen deze nieuwe inzichten in de verstrekte subsidieverlening en wat is de werkelijke kostprijs van windenergie? Kunt u hierin een onderscheid maken tussen windturbines op land en op zee. Zo nee, waarom niet?

4.)
Bent u bereid om alle windmolenplannen meteen stop te zetten en de kosten en opbrengsten opnieuw te berekenen? Zo nee, waarom niet?

*) http://www.bnr.nl/nieuws/748076-1508/hoeveelheid-energie-opgewekt-door-windparken-teleurstellend  (…)’

 

Ook PVV-vragen in Provincie Noord-Holland
Uit een bericht van RTVNH
‘(…) De PVV gaat Statenvragen stellen over de efficiëntie van grote windmolenparken. (…)

De PVV gaat daar nu bij monde van Statenlid Menno Ludriks Statenvragen over stellen aan gedeputeerde Jaap Bond (CDA), onder wiens verantwoordelijkheid de windmolenparken vallen. Ludriks wil onder meer dat Bond gaat kijken of de twee bestaande windmolenparken in Noord-Holland wel aan de kosten- en batenverwachtingen voldoen en of hij zijn aandacht wil verleggen naar alternatieven voor windenergie.
Noord-Holland heeft twee bestaande windmolenparken (NoordZeeWind voor de kust van Egmond aan Zee en het Prinses Amaliapark voor de kust van IJmuiden) en ééntje in aanbouw op de grens van Noord- en Zuid-Holland (Luchterduinen voor de kust van Noordwijk aan Zee). (…)’

Bronnen
PVV, persbericht, 25 augustus 2015: ‘PVV wil onmiddellijke stopzetting windmolenplannen kabinet’
RTVNH.nl, 25 augustus 2015: PVV stelt Statenvragen na twijfels over efficiëntie windmolenparken

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.