Raad voor de leefomgeving en infrastructuur start tweede termijn

Raad voor de leefomgeving en infrastructuur start tweede termijn

2 augustus 2016De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, Rli, startte maandag in een nieuwe samenstelling aan de tweede zittingstermijn. De tien leden zullen tot 2020 gevraagd en ongevraagd advies geven over onder meer energie-infrastructuur en klimaat. 

Uit een bericht van de Rli
‘(…) De tweede zittingsperiode (2016-2020) van de Rli is met ingang van 1 augustus 2016 officieel gestart. De heer ir. J.J. (Jan Jaap) de Graeff is benoemd tot voorzitter van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) (…)’

De nieuwe raad bestaat uit bestaande en nieuwe leden. De vijf nieuwe raadsleden zijn: prof. dr. L. (Lorike) Hagdorn, drs. J. (Jeroen) Kok, drs. E. (Ellen) Peper, drs. K.J. (Krijn) Poppedr. J.C. (Co) Verdaas. De vijf leden die zijn herbenoemd zijn: ir. J.J. (Jan Jaap) de Graeff (voorzitter), ir. M. (Marjolein) Demmers MBA, prof. dr. P. (Pieter) Hooimeijer, prof. mr. N.S.J. (Niels) Koeman, ir. A. (Annemieke) Nijhof, MBA. In een eerder bericht van FluxEnergie is meer te lezen over de leden van de nieuwe raad.

De raad adviseert de regering en het parlement, naast energie-infrastructuur en klimaat, ook over wonen, ruimtelijke ordening, milieu, water, landbouw, natuur, voedsel (kwaliteit), verkeer en vervoer, ruimtelijk-economische ontwikkeling en externe veiligheid. In februari 2012 werd de Raad voor de Leefomgeving ingesteld.

Bronnen
Rli, 1 augustus 2016: Tweede zittingsperiode Rli op 1 augustus 2016 officieel van start
Rijksoverheid, 10 juni 2016: Benoeming raadsleden Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli)
FluxEnergie, 10 juni 2016: Nieuwe samenstelling Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.