Radio 2 deze week ‘Het Groene Station’

6 oktober 2015Met een dansje energie opwekken en een strijd om de groenste dj te worden. Deze week draait Radio 2 als ‘Het Groene Station’ vanaf Utrecht Centraal Station.

Het radiostation wil deze week iedereen bewust maken over CO2-neutraal leven. Prins Carlos De Bourbon de Parme opende maandag de doorzichtige studio op Utrecht Centraal. De week wordt op 9 oktober afgesloten met de Dag van de Duurzaamheid.

151006 Radio2Uit een bericht van Radio 2
‘(…) Van 5 tot en met 9 oktober krijgen Bart Arens, Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jasper de Vries en Jan-Willem Roodbeen elke dag een groene uitdaging voorgelegd. Wanneer je de NPO Groen-app downloadt op de telefoon, kun je ook meedoen met deze uitdagingen en zo groener leven.

Bespaar
Door de praktische uitdagingen in de NPO Groen-app aan te gaan, kom je erachter hoeveel energie, CO2, water, papier je in een week tijd bespaart. Uiteindelijk scheelt dat natuurlijk ook nogal in de kosten wanneer je deze eenvoudige groenere leefwijze langer dan een week volhoudt.

Categorieën
Er zijn verschillende categorieën waarin je uitdagingen kunt aangaan: gezonder eten, waterbesparing, afval, energiebesparing, vervoer en hoe je minder uitgeeft aan (onnodige) producten. Je kunt één of meerdere uitdagingen tegelijkertijd aangaan. (…)’

Uit een bericht van Trouw
‘(…) Er ligt een grasmat op de grond en er kan gedanst worden op een speciale dansvloer, die met elk pasje energie opwekt. Die opgewekte energie wordt gebruikt voor optredens van artiesten. (…)’

Bronnen
Radio 2, 5 oktober 2015: Het Groene Station
Radio 2, 5 oktober 2015: Download NPO Groen app en ga de uitdagingen aan!
Trouw, 5 oktober 2015: Dj’s Radio 2 springen in de bres voor duurzaamheid

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.