Recordaantal consumenten wisselt van energieleverancier

11 november 2015In 2014 wisselde één op de zeven huishoudens van energieleverancier, blijkt uit cijfers van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Niet eerder stapten zoveel consumenten over. 

Uit het bericht van de ACM
‘(…) Anita Vegter, bestuurder van ACM: “Consumenten die overstappen stimuleren bedrijven om te innoveren en te zorgen voor een betere service en concurrerende prijzen. Dat is in het voordeel van de consument.”

Meer dan 400 euro voordeel
Afgelopen jaar is 14,1 procent van alle huishoudens  van energieleverancier overgestapt. De prijs voor energie is nog steeds de belangrijkste reden om te wisselen van energieleverancier. Voor degenen die nog nooit zijn gewisseld van energieleverancier en nu overstappen naar de goedkoopste is er een voordeel te behalen van meer dan 400 euro per jaar. Anita Vegter: “Overstappen loont. Niet alleen consumenten weten dat, ook de energieleveranciers. Dat houdt ze scherp in hun aanbod en service.” De prijzen van gas en elektriciteit dalen nog steeds. De gemiddelde energierekening ging afgelopen jaar van 1715 naar 1699 euro per jaar.

Informatie goed te vergelijken
Consumenten moeten in staat zijn informatie van energieleveranciers makkelijk te vergelijken. Die informatie gebruiken zij om te beslissen of zij willen overstappen van energiecontract en/of van energieleverancier. Anita Vegter, bestuurslid ACM: “Consumenten vertrouwen er steeds meer op dat de overstap goed verloopt en voordeel oplevert. ACM heeft afgelopen tijd veel aandacht besteed aan een goede informatievoorziening op bijvoorbeeld de websites van de leveranciers. Daardoor kunnen consumenten aanbiedingen goed vergelijken.” Afgelopen jaar heeft ACM de energiesector duidelijk gemaakt aan welke regels zij moet voldoen in hun informatievoorziening. Transparantie is daarbij heel belangrijk. Enkele bedrijven die hun aanbod nog niet eerlijk een transparant presenteerden, zijn daartoe gedwongen. ACM houdt ook komend jaar alle verkoopkanalen voor energie nauwlettend in de gaten. (…)’

Bron
ACM, 11 november 2015: Niet eerder wisselden zoveel consumenten van energieleverancier

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.