Regionale netbeheerders willen beter gezien worden


6 februari 2017
De regionale netbeheerders zijn gezamenlijk een website begonnen: Ons Netbeheer. Want, schrijven ze, ‘veel Nederlanders weten niet wie hun netbeheerder is en wat de netbeheerder doet’.

Uit een persbericht van Netbeheer Nederland
‘(…) Veel Nederlanders weten niet wie hun netbeheerder is en wat de netbeheerder doet. Dat is niet zo gek, want het Nederlandse energienet behoort tot de betrouwbaarste ter wereld. Omdat het zo vanzelfsprekend is, staan we er meestal niet bij stil hoe energie bij ons thuis komt. Bij het plaatsen van een slimme meter komt de netbeheerder bij mensen thuis. Om klanten beter bekend te maken met wie er over de vloer komt en waarom, zijn de regionale netbeheerders het initiatief OnsEnergienet gestart. Vanaf vandaag vinden consumenten meer informatie over het energienet, het werk van de netbeheerders en over de slimme meter op www.onsenergie.netFacebook en Twitter. (…)’

De regionale netbeheerders zijn: Enexis, Liander, Stedin, Cogas, Enduris, Rendo en Westland Infra.

Op hun gezamenlijke website schrijven ze over hun werk:
‘(…) De regionale netbeheerders van Nederland beheren het energienetwerk in uw regio. Ze plegen onderhoud aan het net en leggen kabels en leidingen aan. En zij zorgen ervoor dat we slim en duurzaam omgaan met energie. Zodat we nu én in de toekomst op ons energienet kunnen blijven vertrouwen.
Vakmensen – van monteurs tot netarchitecten –  maken van ons energienet één van de meest betrouwbare energienetten ter wereld.
Om ervoor te zorgen dat alles het altijd gewoon blijft doen, werken de netbeheerders door heel Nederland aan ons energienet. Zo blijven de treinen rijden en kunt u ’s ochtends een kop thee nemen. De netbeheerders komen op allerlei plekken: op straat, onder water en in uw meterkast. En daar zijn heel veel bijzondere verhalen over te vertellen. (…)’

Voor de klanten van de regionale netbeheerders zal de website ‘Ons Energienet’ niet gemakkelijk te vinden zijn; geen van de regionale netbeheerders verwijst er naar. Overigens is bijna alle relevante informatie (over o.a. de slimme meters) ook te vinden op de eigen websites van de regionale netbeheerders.
Wel biedt de site een planningsoverzicht voor heel Nederland waarop te zien waar en wanneer slimme meters geplaatst worden.

Bronnen
Netbeheer Nederland, persbericht, 2 februari 2017: Drie miljoen huishoudens hebben slimme meter
Website Enexis
Website Liander
Website Stedin
Website Cogas
Website Enduris
Website Rendo
Website Westland Infra
Foto: Enexis

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.