René Paas nieuwe commissaris van de Koning Groningen

12 februari 2016 – De heer mr. drs. F.J. (René) Paas (CDA) wordt commissaris van de Koning in de provincie Groningen. De benoeming gaat 18 april in. Paas volgt Max van den Berg  (PvdA) op.

De problemen rond de gaswinning in Groningen zijn in de agenda van de Commissaris van de Koning een zeer belangrijk onderwerp.

RTV Noord vorige week over de voordracht van Paas 
‘(…) Provinciale Staten noemen Paas ‘een verbinder en een zeer betrokken persoon met een warm hart voor Groningen en de Groningers’. Paas (49) volgt scheidend CdK Max van den Berg op, die per 1 april zijn functie neerlegt. Van den Berg kondigde in september aan op zijn zeventigste te stoppen als CdK.
Paas was tussen 1996 en 2005 wethouder in Groningen. Hij had destijds stadsbeheer en milieu, volksgezondheid, sport en internationale betrekkingen in zijn portefeuille. Daarvoor was hij zes jaar gemeenteraadslid in de Stad. In 2005 werd Paas voorzitter van vakcentrale CNV. Na vier jaar verwisselde hij zijn voorzitterschap voor die van Divosa, een vereniging die arbeidsparticipatie ondersteunt.
Paas is getrouwd met CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom en heeft drie kinderen. (…)’

‘(…) ‘Groningen is voor mij een heel vertrouwde provincie’, aldus Paas. ‘Ik ken de mensen en ik weet ook welke problemen er zijn in Groningen’, refereert hij onder andere aan de problemen op het gebied van werk en inkomen. In deze sector was Paas de afgelopen tien jaar actief namens het CNV. ‘Ik vind het fantastisch om in de provincie bij te kunnen dragen aan de kansen van Groningers.’
Sandra Beckerman (SP), voorzitter van de vertrouwenscommissie: ‘Wij denken dat René Paas een commissaris ván en vóór de Groningers kan zijn. Echt iemand die op kan komen voor Groningen waar dat nodig is voor belangrijke dossiers, zoals gaswinning en werkgelegenheid.’ Voor Paas is het een terugkeer naar Groningen, waar hij jarenlang werkzaam was. ‘Ik geloof dat hij zelf zei: ongeneeslijk Groninger. En die hebben we nodig’, duidt Beckerman de band tussen Paas en onze provincie. (…)’

 

Bronnen
Rijksoverheid, 12 februari 2016: Benoeming commissaris van de Koning provincie Groningen
RTV Noord, 2 februari 2o16: René Paas voorgedragen als nieuwe CdK
RTV Noord, 2 februari 2016: Beoogde CdK René Paas ‘weet welke problemen er in Groningen zijn’

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.